Aankondiging

Dinsdag 10 september is er in de Bevrijdingskerk een bijeenkomst geweest om over de toekomst van de Pelgrimsgroep te praten. Besloten is om de groep in de huidige vorm te beëindigen na het seizoen 2019-2020. Mogelijk zijn er initiatieven om daarna op enig moment op een andere manier verder te gaan.

In verband met de geldende privacywetgeving heeft de kerngroep het privacybeleid vastgesteld, zie de betreffende pagina bovenaan op onze website.

Bezinningsavond dinsdag 22 oktober 2019

Evenals de eerste bezinningsavond zal Andries Govaart het onderwerp inleiden en ons begeleiden.

Na zijn bijdrage op 24 september gaat hij nu met name in op de waarde van rituelen.

In alle godsdiensten en veel ideologieën treffen we rituelen aan:  overgangsrituelen rond de geboorte, volwassenwording, huwelijk en dood etc. en bestendigingsrituelen rond het vieren van de gemeenschap, vaak rond een maaltijd. Deze rituelen zijn soms voorgeschreven, soms mondeling doorgegeven en zijn haast altijd meerduidig in hun betekenis. Het ontstaan is lang niet altijd even duidelijk.

Het christelijk Pasen zoals wij dat kennen heeft naast een christelijke laag ook een joodse laag en meerdere heidense lagen en een natuur/kosmische laag.

Dus wie zegt te weten wat de betekenis van Pasen is moet je niet vertrouwen…

We onderzoeken enkele rituelen uit verschillende godsdiensten en staan ook stil bij rituelen in de virtuele wereld.

 

Wandeling zaterdag 26 oktober 2019

Op zaterdag 26 oktober wandelen we in het Deelerwoud, ten noorden van Arnhem. Degenen die de nadere gegevens van de wandeling alvast willen bekijken, kunnen terecht op de site www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/trage .

Het plan is om de wandeling te beginnen om 09.15 uur vanaf de parkeerplaats bij Groenendaal 2, 7371 TB Loenen, aan de parallelweg langs de A 50 tussen Arnhem en Apeldoorn.

Omdat de rit naar deze locatie vanaf Wageningen ongeveer 30 minuten duurt, wordt om 08.45 uur van het bekende punt op het Olympiaplein vertrokken.

Van belang voor de rijders (voor zover niet bekend): komend van Wageningen: A50,A12/A50, afslag Arnhem Noord, bij stoplichten linksaf, onder de A12 door, voorbij 2 stoplichten, dan alsmaar rechtdoor, parallel aan de A50.

De vraag is wie deze dag de auto beschikbaar heeft om naar Loenen te rijden en weer terug.

Vanwege mijn afwezigheid: aanmelding voor de pelgrimswandeling en de beschikbaarheid van de auto mondeling op dinsdagavond 22 oktober bij Inge Engels tijdens de bezinningsbijeenkomst en anders per e-mail: adres inge-engels@live.nl .

Op de wandeldag zelf is de pelgrimsgroep bereikbaar via de mobiele telefoon van Inge06-23739159 in geval van afmelding i.v.m. ziekte, vertraging etc.

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: