Over ons

Wat doen wij

Wandeling

Vijf keer per jaar, tussen september en mei, maken we op zaterdag een dagtocht. Deze zijn tussen 16 en 18 km. We vertrekken doorgaans rond 8.00 uur en zijn rond 16.00 uur weer in Wageningen.

Tijdens de wandeling zijn er momenten voor een korte overdenking, een lied, een gedicht of een vraag om mee te nemen voor onderweg. Ook lopen we gedeeltes in stilte. Al lopend is er tijd om te genieten van de natuur, tot rust te komen en ruimte te maken voor ontmoeting met andere deelnemers. De wandelingen worden begeleid door een van de pastores. Momenteel zijn dit Ben Piepers en Sybren Bakker.

Bezinningsavond

In de week voor de wandeling is er een bezinningsavond, die verband houdt met het jaarthema. Ieder pelgrimsjaar heeft een eigen thema. Vaak is er een gastspreker die een inleiding houdt en is er een interactief deel om het onderwerp uit te diepen.

Afsluiting seizoen

De afsluiting van het seizoen bestaat het ene jaar uit een gezellige activiteit op de laatste pelgrimswandeling, het andere jaar uit een meerdaagse pelgrimsreis.

 

Geschiedenis

 

In 1999 is een kerngroep bestaande uit leden en pastores van verschillende kerken in Wageningen begonnen met het organiseren van bezinningsbijeenkomsten en daarop aansluitende wandeltochten. Dat eerste jaar werd afgesloten met een pelgrimsreis naar Iona.

Sinds die tijd organiseert de kerngroep ieder jaar een pelgrimsprogramma rond een thema. Thema’s die we de afgelopen jaren onder anderen hebben opgepakt zijn Levenskunst, Keltisch-Christelijke spiritualiteit, In het voetspoor van Franciscus, Kunst en Geloof/Spiritualiteit.

Om het jaar sluiten we het seizoen af met een bij het thema passende pelgrimsreis in binnen- of buitenland. Als het mogelijk is wordt deze gekoppeld aan een pelgrimsplaats of klooster.

De kerngroep bestaat momenteel uit: Ypie Blauw, Ida Blok, Inge Engels, Henk de Jong, Ben Piepers, Gozien van der Schans